Linda | Stockholm | Sigtuna @photosbylinda

Mod: tree_captures, sky-captures

Similar users

Linda | Stockholm | Sigtuna photos and videos

3 days ago

Nyköping 💜 . . . Photo + edit 👉📱 . .

94940
5 days ago

Glad Midsommar!/Happy Midsummer! 🍓😊🇸🇪🍃 . . . .

63548
6 days ago

Sigtuna museum är ett kommunalt museum vid Lilla torg vid Stora gatan i Sigtuna och öppet året runt. Museet ligger på den tomt där den första kungsgården byggdes vid slutet på 900-talet. Museet grundades 1916 och den nuvarande museibyggnaden i rödmålat trä från 1700-talet inköptes, varpå museet invigdes 1923. Även om museet är aktivt på många områden så är den arkeologiska profilen starkt markerad. Sedan 1985 har en rad stora undersökningar ägt rum i Sigtunas medeltida kulturlager, ”den svarta jorden”, under museets ledning. Detta har resulterat i en av landets största samlingar av arkeologiska fynd och gett nya utgångspunkter för forskningen. I sina basutställningar visar museet Sigtunas tidigaste historia, keramik från den nedlagda keramikfabriken vid Steninge slott och målningar av porträttmålaren Carl Peter Lehmann och landskapsmålaren Gideon Ekholm. Dessutom visas tillfälliga utställningar. Till museets verksamhet hör också Borgmästargården, det välbevarade Rådhuset från 1700-talet samt Lundströmska gården, en handelsbod med 1800-talsatmosfär, vilka hålls öppna för besök sommartid. ❤️🍃 . . . .

1.1k45
2 weeks ago

Varma sommarkvällar med doft av rosor och jasmin. . . . .

1.2k54
2 weeks ago

Förmiddagens regn blev eftermiddagens inspiration!🙃💦 . . . .

2.1k119
2 weeks ago

Södermalm, Stockholm 😍🍃 . . Photo + edit IPhone 📱 . .

89938
3 weeks ago

Skogskyrkogården, one hour ago 😍 . . . .

2.1k171
3 weeks ago

🍃Stockholm 😍☀️🌿 . . . .

75827
3 weeks ago

Stockholm ☀️🇸🇪 . . . .

65919
3 weeks ago

Försommaren stänker solstrålar och ljusgrön färg över vår stig likt ivriga penseldrag över en gigantisk målarduk. Åh, som jag beundrar hennes vackra konstverk! . . .

1.4k35
3 weeks ago

Happy National Day, Sweden! 🍃🇸🇪☀️ . . . Photo & Edit 👉📱 . .

1.5k61
3 weeks ago

Favvo-träden! 🍃❤️🌿 . . . .

1.5k41
3 weeks ago

Sigtuna ❤️ . . . .

1.4k66
4 weeks ago

Som om natthimlen strösslat träden med tusentals små stjärnor. . . . .

1.5k37
4 weeks ago

Regnväder igår blev inspiration idag! 😍💦 . . . .

1.8k73
4 weeks ago

Vi dricker oss berusade på solsken och fågelsång. . . . . .

2.3k51
4 weeks ago

En fin liten fredag med doft av sommar! 🍃❤️🌱 . . . ,

92553
4 weeks ago

Jag låtsas att jag befinner mig mitt i en gigantisk akvarellmålning och är för en stund kapten på en ostindiefarare. Har varit ute på en lång expedition i främmande länder och har lyckats undkomma både galna pirater och oväder. Nu ska jag äntligen få lägga till i Gamla stan och lasta av mina dyrbara varor från Orienten. Skeppet är fullproppat av te, mustiga kryddor, siden, kinesiskt handmålat porslin och annat spännande. Jag är så nyfiken på vad som har hänt här hemma sedan jag åkte och vad ska folk tycka om alla exotiska varor? Kommer jag att tjäna många silvermynt på detta äventyr? Vad ska jag göra med dem? Köpa ett hus? Plötsligt ringer mobilen och jag inser att jag förlorat en timme eller två genom att leka kapten. Eller vid närmare eftertanke kanske jag snarare vann en massa tid. Ja, så väljer jag att tänka. Sedan åker jag hem och dammsuger och betalar räkningar. Lägger mig på soffan och pustar ut. På bordet står en kopp te och den här kaptenen är trött efter att ha styrt sin skuta hela dagen. Skepp ohoj! Imorgon är det en ny dag på de sju haven. . . . . Photo + edit 👉📱 .

1.9k69
5 weeks ago

Det sprakar och gnistrar av energi när jag försiktigt rör de nyvakna bladen. Så fulla av växtkraft att luften vibrerar av liv och jag hade inte blivit ett dugg förvånad om jag hörde ljudeffekter samtidigt. Jag minns min barndom i de norrländska skogarna. Där var det aldrig tråkigt. Jag befann mig i en sagolik värld full av intryck och lugn på samma gång. Lyssnade på hundratals olika ljud och ljuvlig tystnad i samma sekund. Upplevde yttre och inre äventyr under samma andetag. Tiden gick fort och långsamt samtidigt och jag kände mig som ett med allt. Jag satt i den mjuka mossan och klurade på hur olika energier tog sig uttryck i min omgivning. Jämförde energin i skira blåklockor med stramare mjölkört och rakryggade aspar med kloka gamla tallar. Fascinerades av lövträdens böljande kronor och kunde studera de gröna bladen i timmar. När jag höll upp dem mot solen såg det ut som om de hade massor av tunna blodkärl. Så fulla av energi och liv. Som små levande väsen tätt sammankopplade med varandra längs grenarna där trädkronan var deras jordglob. Det var stor skillnad mot till exempel trädens bark eller hårda stenar på marken. De pulserade inte av liv och deras energier vibrerade inte så starkt utan hade stagnerat. Åldrats. Stelnat. Och jag tyckte så synd om dem. Speciellt om stenarna. Det var liksom alltid mest synd om dem. Det gjorde till och med lite ont i hjärtat av att titta på dem ibland. Så jag sjöng egna hittepåsånger för att göra stenarna lite gladare. Ibland sjöng jag med sådan inlevelse att jag själv började gråta. Från stenarna kom det däremot inte ens en pytteliten tår eller leende. Men det gjorde ingenting. Som vuxen är det så lätt att slå bort den där nyfikna blicken på världen. Att missa allt det där vackra som vibrerar av liv. Och självklart finns det stunder då jag själv kanske påminner om en trött liten sten. Men då brukar jag nynna tyst för mig själv och känner direkt den imaginära mossan under mina bara fötter. . . .

1.3k66
last month

Sigtuna 💕 . . . .

1.4k59
last month

Stockholm ☁️😍☀️ . . . .

1.9k124
last month

Sigtuna 🍃❤️🌱 . . . .

1.7k59
last month

Under de senaste veckorna har jag promenerat förbi magnoliaträden här i Sigtuna ganska så ofta. Kollade liksom till dem lite. Att de mådde bra och att grenarna inte brutits av under den tunga snön i vinter. Trots att de sov djupt har jag klappat försiktigt på stammen och viskat att de snart borde vakna för jag är lite otålig. De bjuder ju alltid på vårens härligaste gala. För när de väl vaknar så ber de minsann inte om ursäkt för sig. Nej då. Inte ett dugg. Yrvakna och pigga iklädda partystass och högklackat öppnas knopparna som om de vore fyrverkerier på nyårsafton och klockan slår midnatt över precis hela trädkronan. Det är nästan så att jag kan höra champagnekorkarna flyga mellan grenarna i takt med att blombladen vecklas ut och det ropas ”skål” och ”hej darling” om vartannat. Magnolior, ja de är nog allt blommornas primadonnor! . . . .

2.3k75
April 2019

Under kvällspromenaden hör vi tranornas sällsamma sång. De är några av de äldsta och vackraste fåglarna på jorden och deras repertoar av läten, poser och uppvisningar är bland de mest komplexa i hela djurvärlden. Tranornas konsert får mig att tänka på Sadako som var två år gammal när atombomben föll över hennes hemstad Hiroshima 1945. Hon befann sig 2 km från bombens nedslagsplats. Till skillnad från de närmare 150 000 människor som dog och ännu fler som skadades av atombomen, klarade sig Sadako utan synliga skador men vid 11 års ålder drabbades hon av leukemi och blev inlagd på sjukhus. En dag kom hennes vän Chizuku till sjukhuset med ett papper av guld. Av papperet vek hon en trana och berättade samtidigt sägnen om den heliga vita tranan ”Det sägs att den lever i tusen år. Om den som är sjuk viker tusen papperstranor, så kommer hon att bli frisk.” Sadako började genast vika tranor och alla som besökte henne tog med sig papper till tranor. Sadako gav aldrig upp hoppet om att överleva men hann bara till trana nummer 644. Hennes klasskamrater vek de återstående 356 tranorna till Sadakos begravning och Sadako fick med sig de tusen tranorna i graven. Klasskamraterna blev skakade av Sadakos död och berättade för andra barn om Sadako och tranorna. De lyckades också samla in pengar från elever i 3 100 japanska skolor och från skolbarn i nio andra länder till ett monument över Sadako. I maj 1958 stod Barnens Fredsmonument färdigt i Fredsparken i Hiroshima. På toppen av ett paradisberg står Sadako, och med utsträckta händer lyfter hon en trana av guld mot skyn. . . . .

1.9k133
April 2019

Där går han. Över en jord som försiktigt vaknar och krokusar som glatt ropar ”hej!” 💜🌱 . . .

2.7k78
February 2019

”Människors sinnen är som speglar för varandra.” . . . (Edit 👉📱 Check today’s stories to see “before” and “after” 😁 )

1.8k98
February 2019

Jag hade bråttom till jobbet. Sprang till och med uppför rulltrappan. Funderade på om man kanske skulle köpa en mer effektiv deo? Kanske kunde jag ha en i handväskan också? Väl uppe insåg jag att jag tappat klacken på ena skon längs vägen. Den var inte så hög att jag behövde halta fram utan jag blev mest orolig om skon kunde lagas efter att jag traskat runt så här en hel dag. Jag hade kunnat bli rejält irriterad men jag började fnissa istället. Svettig och stressad men glad ändå. Jag log och kramade om mig själv. Hårt. Mitt på Odenplan. Jag har varit på mitt nya jobb knappt två månader och fått springa fort, fort för att ta mig an och hänga med i alla nya arbetsuppgifter. Ibland även försökt ligga steget före och vissa dagar har jag fått gå i motvind. Terrängen har stundtals varit väldigt knagglig och ojämn och jag har nog behövt allt ifrån broddar och klätterskor till skyddsskor med rejäl tåhätta av stål. Vandringskängor hade definitivt varit ett bättre alternativ än dessa. Klart att jag tappade klacken! Tänk att den faktiskt höll så länge ändå. Imponerande! Tack universum för att du gör det så synligt att jag börjar skratta. Idag lämnar jag in skorna till skomakaren och mig själv på ett mentalt spa. Jag tänker promenera omkring i solen i sakta mak. Nästan i slow motion tror jag minsann. Dricka lite kaffe och bara vara och njuta av finfint sällskap ❤️ . . . .

2k111
February 2019

Winter reflections 💛 . . . Edit IPhone 📱 . .

2.5k120
February 2019

Winter puddles ❄️💜💦 . . (Edit IPhone ) . . .

1.5k35
February 2019

February puddles🙃🚶🏻‍♂️💦 . . . (Edit IPhone ) . .

1.9k80
February 2019

Stockholm, yesterday 😁💙 . . . . .

2.3k94
February 2019

Happy Valentine’s Day ❤️ . . . .

1.8k83
February 2019

Misty morning in Sigtuna. . . . .

2.6k77
February 2019

Sigtuna ❤️ . . .

1.9k52
February 2019

The Tree 💛 . . .

1.6k27
February 2019

The Birds ☀️ . . . .

1.8k63
Load More ↓